tiistai 26. huhtikuuta 2011

Liikkuvaa kuvaa: Vettä elefanteille (2011)

Pääsiäisestä toipumiseen käytimme lääkkeeksi juuri ensi-iltaan tullutta elokuvaa Vettä elefanteille (Water for Elephants). Elokuva perustuu Sara Gruen samannimiseen kirjaan. Sain vasta eilen tietää, että kirja on NaNoWriMo:n eli kansallisen romaaninkirjoituskuukauden tuote. En ole kirjaan vielä tutustunut, enkä ihan heti elokuvan jälkeen haluakaan, mutta tulen kyllä lukemaan sen jossain vaiheessa.

Juonesta ja henkilöistä

Tarina sijoittuu sirkusmaailmaan. Vanhasta elämästään tipahtanut nuori eläinlääketiedettä opiskellut Jacob Jankowski (mainettaa parempi (?) Robert Pattinson) hyppää sattumalta Benzini Brothers-sirkuksen junan kyytiin. Benzini Brothers kärsii hieman lamasta, mutta sirkuksen taika on tallella ja esiintyjiä on joka lähtöön pelleistä akrobaatteihin unohtamatta tietenkään sirkuksen likaisia töitä suorittavaa miesjoukkoa.

Rivityöntekijöiden lisäksi mukana pyörivät sirkuksen johtaja August (hurja Christopher Walz) ja hänen kaunis vaimonsa Marlena (ihana Reese Witherspoon), joka esiintyy hevosiensa kanssa. Voikin sitten vain kuvitella, että kehen Jacob silmänsä iskee ja mitä siitä seuraa..

Suurimmassa (monessa mielessä) roolissa tässä elokuvassa on kuitenkin ihana elefantti Rosie, joka hankitaan sirkuksen pelastamiseksi. Rosieta esittää Tai-niminen elefantti, kaunis ja ilmeikäs. Hieman olen myös kateellinen siitä, että elefantti osaa seistä päällään paremmin kuin minä.

Mikä fiilis?

Lyhyesti elokuva on tyylipuhdas Hollywood-spektaakkeli. Kaunis ja virheetön. Sekoitus ihanaa Big Fishiä ja lumoavaa Moulin Rouge!:a, jotka molemmat kuuluvat suosikkielokuviini. Perinteinen mutkikas rakkaustarina, surullinenkin.

Minä pidin. Siihen hetkeen tämä oli hyvä valinta. Se ei vaatinut katsojalta suuria, eikä tarjonnut mitään ennennäkemätöntä elämystä, mutta oli säteilevä ja ilahduttava. Olen iloinen, että kävin katsomassa tämän elokuvan,

Life is the most spectacular show on Earth, kuten elokuvan mainoslausekin ilmoittaa.

4 kommenttia:

 1. Minä en ollut kirjaan superihastunut, mutta sen verran hyvä se oli, että katson mielelläni leffan joskus. Sekin kuulosti arvioimanasi ihan hyvältä. :)

  VastaaPoista
 2. Leffa ei ollut lainkaan hassumpi! Kuten sanoin, varsin tyylipuhdasta Hollywoodia, mutta eipä tästä mitään indie-elokuvaa olisi saanutkaan. Viihdyttävä ja paikoin koskettavakin, ammattilaisnäyttelijät osaavat.

  VastaaPoista
 3. Hyvä mainoslause!
  Tyttären kanssa mennään tätä katsomaan. Hän on Robert Pattison -fani :-)

  VastaaPoista
 4. Robert Pattinson ei ollut tässä lainkaan hassumpi, vaikken faniksi tunnustaudukaan. :) Tai no, sanotaan nyt että mielestäni todella hyvä ja jo nyt ammattimaisen oloinen näyttelijä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...