keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Lauren Graham: Talking as Fast as I Can: From Gilmore Girls to Gilmore Girls (And Everything in Between)


Viime syksynä Lauren Grahamilta ilmestyi hänen toinen kirjansa, jossain määrin omaelämäkerrallinen Talking as Fast as I Can: From Gilmore Girls to Gilmore Girls (And Everything in Between). Otsikkoa seuraten kirjassa keskitytään Grahamin näyttelijäuran muotoutumiseen koulun näytelmäprojekteista omituisiin takapuolicastingeihin ja lopulta päätymistä televisiotuotantojen ihmeelliseen maailmaan.

Kirjana tämä ei rehellisesti sanoen ole mikään varsinainen timantti. Graham ei käsittele asioita kovinkaan syvällisesti ja keskittyy nimenomaan kuvailemaan erilaisia työprojektejaan. Niistäkään ei toisaalta paljasteta ihmeellisyyksiä, lähinnä muistellaan hyviä ja/tai unohtumattomia hetkiä. Muutamia pettymyksiä mahtuu toki joukkoon, mutta minkäänlaisia shokkipaljastuksia kirjalta on turha odottaa. Toisaalta lukiessa tulee hyvä mieli ja kiinnostukseni Parenthood-sarjaa koskien nousi, harmi että sitä ei näemmä ole juuri nyt missään suoratoistopalvelussa.

Työasioiden sekaan mahtuu myös muutamia täysin satunnaisia lukuja, kuten Grahamin avautuminen alter egostaan Old Lady Jacksonista, jonka avulla hän käsittelee omia "vanhuuskompleksejaan". Paljon on puhetta myös esimerkiksi Grahamin sinkkuudesta ja sen nostattamasta huolesta lehdistössä, deittailun vaikeudesta showbusiness-maailmassa ylipäätänsä ja toki myös lopulta sen seurustelukumppanin löytymisestä. Söpöä.

Vähän toivon edelleen, että olisin saanut hankittua tämän äänikirjana. Grahamin ääni oli tosin helppo kuulla päässään tätä lukiessa, mutta luulen että paikoin hyvinkin puheenomainen kirja olisi ollut entistä viihdyttävämpi ja toisaalta olisin halunnut kuulla miltä Graham kuulostaa kertoessaan Edward Herrmanista. Itseäni vähän itketti.

Suosittelen teosta Gilmoren tytöt -faneille, myös heille, jotka eivät Year in the Life -jaksoille niin lämmenneet. Ja lisäksi suosittelen Grahamien romaania Someday, Someday, Maybe, joka oli äänikirjana ihanan symppis.

Lauren Graham: Talking as Fast as I Can: From Gilmore Girls to Gilmore Girls (and Everything in Between)
Ballantine Books, 2016. 224 s.

2 kommenttia:

  1. Ooh! Ja juuri kun juttuasi lukiessani mietin, että tämä olisi varmasti toimiva äänikirjana, olitkin kirjoittanut juuri noin. Pitääpä etsiä, olisi kiinnostava lukea, mutta erityisen jännä kuunnella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, Katja! Ainakin Audiblesta tätä saa äänikirjana ja tuliskohan jossain vaiheessa HelMetiinkin.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...