perjantai 1. kesäkuuta 2012

Bill Willingham & Matthew Sturges: Jack of Fables #2-4

Jack of Fablesin spin-off-sarja koheltaa aivan omassa luokassaan. Tarinat ovat edelleen mainioita, ovathan ne puoliksi Willinghamin kynästä. Sturges selvästi lisää oman kohellusaspektinsa ja Jackin tarinoista saadaan eeppisiä mittoja saavuttavia episodeja.

Jack of Fables #2 Jack of Hearts

Sarjan kakkosalbumissa Jack on karkumatkalla Golden Boughista ja on päättänyt hankkia takaisin mittavan omaisuutensa. Albumin ensimmäisessä tarinassa kuitenkin tehdään pieni hyppäys taaksepäin ja saadaan tietää, miksi lumikuningatar Lumi on niin katkera ja kiukkuinen (Jack saattaa liittyä asiaan jotenkin). Suomipisteet myös muiden vuodenaikaneitojen nimeämisestä suomeksi (Kevat, Kesa ja Syksy). Kynän varressa Steve Leialoha.

Kuva: Willingham&Sturges / Tony Akins / Lee Loughridge / Vertigo Comics.

Toisessa tarinassa Jack matkaa Garyn eli Pathetic Fallacyn (siis tyyppi, joka voi tehdä elottomasta elotonta, ks. täältä) Las Vegasiin. Tavoitteena on siis tietysti järjettömän rahasumman kokoon haaliminen ja naikkosten hyväksikäyttö, mutta Lady Luck ei olekaan mikään tyhjäpäinen muusa vaan harvinaisen paljon vaarallisempi vastustaja. Las Vegas-tarinan kynänjälkestä vastaavat sen sijaan Tony Akins ja Andrew Pepoy.

Piirustustyylistä sen verran, että näissä Jack-tarinoissa hyväksyn auliimmin Mark Buckinghamin tyylistä poikkeavaa menoa. Etenkin duo Akins&Pepoy piirtää Jackin hauskan kulmikkaaksi, mikä sopii hahmolle.

Jack of Fables #3 The Bad Prince

Tämä on se albumi jossa on a thing with a sword in a canyon (mainittu albumissa Fables #13) tai siis se albumi missä juoni ainakin alkaa. Lisäksi Jack saa tarinan aikana ikäviä uutisia esimerkiksi hahmonsa ainutlaatuisuudesta. Suurin osa tarinasta hengataan Grand Canyonin syvyyksissä. Minitarinassa perehdytään tällä kertaa Jackin historiaan Jack O'Lanternina ja saadaan selville millaisia diilejä hän on tehnyt eri paholaisten kanssa.

Jouduin palauttamaan albumin, ennen kuin ehdin ottaa ylös kuka piirsi minkäkin tarinan, mutta kynän varressa joka tapauksessa Tony Akins, Brian Bolland, Andrew Robinson ja Russell Braun. Tuo vieressä oleva kansikuva on Bollandin käsikirjaa, copyrightit Vertigolle ja hänelle.

Jack of Fables #4 Americana

Americanan päätarinassa ollaan, jälleen kerran, etsimässä rikkauksia. Tällä kertaa matkan määränpäänä on mystinen aarrekaupunki Americanassa, siis amerikkalaisten fablejen maassa johon pääsy ei ole ihan yksinkertaista.

Americanassa tavataan muun muassa kaupungillinen zombeja ja perustetaan salakapakka Ganglandin kaupunkiin sekä tavataan muutama tuttu hahmo aikaisemmista opuksista. Albumin lopusta löytyy lyhyt tarina Golden Boughsin ajoilta, jossa näytellään Shakespearea ja näytetään, että Wicked John ei tosiaan ole kovin erilainen kuin ystävämme Jack.

Parasta antia tässä albumissa ehkä Garyn edesottamukset sekä Baben, pienen sinisen härän, yksisivuiset Tenavien Ressun päänsisäisiä seikkaluja muistuttavat tähtihetket. Päätarinan piirtojäljestä vastaa Russ Braun, lyhyttarinan Tony Akins.

2 kommenttia:

  1. Ehkäpä minunkin pitää tarttua Jack-sarjaan. Kirjastossa olen plaraillut, mutten sen enempää. Kuvaustesi perusteella lukeminen tuntuisi kannattavan, ja se Fablesin vol. 13 oli niin hillitön, että samaa kamaa lukisi kyllä mieluusti lisääkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salla, suosittelen kyllä (varsinkin kun seuraavia Fableseja saa odottaa)! Tämä on tosiaan melko överimpi kuin Fables mutta menee kyllä viihdyttäjänä oikein mainiosti. Toisaalta kiva, että loppuu nyt 9. albumiinsa koska ei hyvää vitsiä kannata loputtomiin pitkittää. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...