lauantai 9. kesäkuuta 2012

Ota riski ja rakastu kirjaan -haaste


Heipä hei ja terveisiä täältä muuttokaaoksen keskeltä! Tosiaan, blogin ollessa muuttotauolla Marjis ehti laittaa käyntiin maanmainion Ota riski ja rakastu kirjaan -haasteen. Minä sain haasteen itselleni kolmesta eri blogista ja yllytyshulluna otan toki kaikki ne vastaan. Laitetaanpa ensin kuitenkin haasteen säännöt näkyviin:

1. Joudut lukemaan haastajasi sinulle määräämän kirjan. Jos olet jo lukenut sen, voit pyytää haastajalta uuden kirjan. 
2. Vastavuoroisesti sinä saat määrätä haastajallesi yhden kirjan luettavaksi. 
3. Samalla voit siirtää haasteen eteenpäin ja määrätä vähintään yhdelle kanssabloggarillesi kirjan luettavaksi. Hän puolestaan saa tämän jälkeen määrätä sinulle takaisin yhden luettavan kirjan. Jos olet todellinen riskinottaja, haasta niin moni kuin uskallat! Muista, että joudut myös lukemaan kirjat, jotka he määräävät sinulle.

Kun lähetät haasteen eteenpäin, kopioi mukaan myös säännöt ja haasteen kuva. Haasteesta saa myös kieltäytyä, jos on jo esimerkiksi ehtinyt tai ei vain halua osallistua. Silloin haastaja voi siirtää haasteen jollekulle toiselle.


Luetut, lukemattomat -blogin Liisa haastoi minut lukemaan Eeva-Liisa Mannerin runokokoelman Kamala kissa, Sinisen linnan kirjaston Maria kehotti tarttumaan joko Pieneen runotyttöön tai Annan nuoruusvuosiin ja Tarukirjan Margit laittoi lukulistalleni Sigrid Undsetin Ida Elisabetin.

Liisa lukee monipuolisesti kaikenlaista kirjallisuutta, mutta päätänkin heittää hänelle haasteeksi lukea Bill Brysonin mainion "yleistajuisen tietokirjan" Lyhyt historia lähes kaikesta. Hyväksyn tästä luettuana myös kirjan jossain määrin lyhennetyn ja kuvitetun lasten version.

Myös Marialle heitän vähän luonnontieteitä sivuavan täkyn eli ehdotan hänelle Richard Powersin Suopeutta. Kirjassa on muutamia geeniteknologian nippelitietoa sivuavia pätkiä, mutta ne voi ohittaa pikaluvullakin, kirjan anti ei ole näissä tietoiskuissa.

Melko klassikkopainoitteisesti lukevalle Margitille sen sijaan suosittelen Johan Bargumin ihanaa Syyspurjehdusta. Siitä saat kätevästi uuden pisteen Underbara finlandssvenskor vid papper -haasteeseen!

Haaste on kiertänyt jo aika monessa blogissa enkä tiedä missä kaikkialla tarkalleen, mutta laitan tämän silti eteenpäin. Jos teidät on jo haastettu saatte toki kieltäytyä, tai saa tästä muutenkin. Mutta kiva jos nappaatte mukaanne!

Downshiftaava ihana pihi nainen, joka vastikään ihastui Edith Södergraniin saa luettavakseen toista Edithiä eli Simone Berteaut'n kynäilemän Piaf. Jumalani kuinka olen elänyt! (meinasin ehdottaa sinulle sitä Brunnerin Södergran-elämäkertaa mutta Leena ehtikin sen jo sinulle vinkkaamaan ;).

Hurmaavan Suketuksen sen sijaan haastan lukemaan ehkä (?) hieman mukavuusalueensa ulkopuolelta Hannu Rajaniemen Kvanttivarkaan

Ja haastanpa vielä ihan piruuttani Morren lukemaan Jonathan Carrollin Naurujen maan, koska hän ei Valkoisista omenoista vielä ihan vakuuttunut ja toivoisin että hän kokeilisi vielä tätä toista.

Näin.

Ja sitten takaisin puuhaamaan tämän työmaan, jota kai kodiksikin kutsutaan, kanssa.

Edit:
Pihiltä naiselta sain itselleni luettavaksi Sabira Ståhlbergin Pilvivaeltajan, Morrelta Stephen Kingin Liseyn tarinan ja Suketukselta Gaetan Soucyn Tulitikkutytön.

14 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta! Käyn Kvanttivarkaan kimppuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainiota, odotan innolla mitä pidät! :) Ja ihanaa lukumaratonia huomiselle!

   Poista
 2. Kiitos! Haaste on todella mieluinen ja valitsemasi kirja myös! Tällä kyseisellä Edithillä onkin ollut musiikillinen paikka sydämessäni jo pitkään, mutta elämäkertaa en ole tajunnut lukea. Nyt alankin sitten pähkäillä kirjaa sinulle Linnea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, sehän meni sitten ihan nappiin! :) Kiinnostuksella odotan minkä kirjan napsautat minulle!

   Poista
 3. Hahaa, Linnea - sun oli pakko vastata tähän vaikka kesken muuton, koska muuten vielä joku ois luullu et sua ei oo haastettu ;). Aika pinon saat nytkin lukea kirjoja, mutta mikäs sen ihanampaa <3

  Rickhard Powersin Suopeus kuulostaa epäilyttävästi tiiliskiveltä, mutta kiinnostavalta, kiitos!

  Jaksamista muuttoon ja onnea uuteen kotiin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olihan se pakko :D Ja pitihän tämän siirtelyn ja säädön seassa pitää pieni blogitauko.

   Suopeus on "vaivaiset" 430 sivua, kyllä sää jaksat ;)

   Ja Kiitos!

   Poista
 4. Kiitos, ihan mahtava haastekirja! Vaikka tietokirjoja pyrin aika ajoin lukemaan, luonnontieteisiin ei tule pahemmin tartuttua. Eli nyt päästään hienosti vähän vieraannille alueille.

  Lupaan lukea täyspitkän version - sitähän voi varmaan hyvin lukea pätkissä, jos ei asiatekstiin jaksa koko aikaa paneutua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainiota että pidät Liisa! Ja sitä kannattaa ehdottomasti lukea pätkissä, koska infoa tulee niin paljon ja tiiviisti mutta Bryson kirjoittaa silti uskomattoman kansantajuisesti ja hyvin. :)

   Poista
 5. Oletpa huomannut, että luen kovin vähän nykykirjallisuutta. Bargum on hieno valinta! Pystyn lukemaan sen vasta palattuani Saksasta heinäkuussa, mutta sitten varmasti luen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Margit! Ja ei kiirettä, mukavaa Saksassa oleilua!

   Poista
 6. Hei Linnea! Keksin sinulle jo kirjan luettavaksi! Käyhän kurkkaamassa blogiini :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myöhäiset kiitokset, vaikka blogissasihan kävinkin jo :)

   Poista
 7. Kääk! :D
  Mutta otan toki haasteen vastaan. En voi millään uskoa, että J. Carroll voisi kaiken sen hehkutuksen jälkeen olla kuitenkaan huono :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...