maanantai 29. syyskuuta 2014

Liane Moriarty: Hyvä aviomies

Hyvässä aviomiehessä on salaisuuksia kuin Kruunuvuoressa konsanaan.

Elisa Kirjalta tuli tuossa taannoin kirjabloggaajille tarjous, jossa sai Liane Moriartyn uunituoreen Hyvän aviomiehen (WSOY, 2014) e-kirjana luettavaksi. Kun puhelimessa ei sillä hetkellä sattunut kummempaa luettavaa olemaan, latailin teoksen kiinnostuneena itselleni. Kirjasta olin kuullut jo jonkin verran positiivista pöhinää, joten odotuksia kirjan suhteen oli.

Cecilian mukava avioliitto muuttuu ahdistavaksi, kun hän avaa miehensä John-Paulin vuosia sitten kirjoittaman kirjeen. Rachel suree edelleen teini-ikäisenä kuollutta tytärtään (jonka murha on selvittämättä) ja samalla sitä, että poika on muuttamassa rakkaan lapsenlapsen kanssa New Yorkiin. Tess puolestaan lähtee poikansa kanssa toiseen rakastuneen miehensä luota hoitamaan äitiään. Ja yllätys yllätys, naisten elämät sekoittuvat toisiinsa yllättävin tavoin.

Kolme erilaista naista yrittävät pitää elämänsä kasassa ja arjen pyörimässä. Kunkin on tehtävä elämässään päätöksiä, joilla voi olla kauaskantoisia vaikutuksia. Kannattaako salaisuudet säilyttää? Voiko avioliiton saada vaikeuksista huolimatta kestämään? Ja mitä tehdä, jos on varma tyttärensä murhaajasta mutta poliisi ei tee mitään? Asetelma on periaatteessa oikein toimiva ja kolme tarinaa natsailevat yhteen varsin mutkattomasti ilman täysin epäloogisia hyppyjä.

Tästä kaikesta huolimatta en jaksanut innostua Hyvän aviomiehen lukemisesta. Kirja on periaatteessa oikein mukiinmenevä ja tekstissä ei ole mitään vikaa, mutta en jaksanut kiinnostua hahmoista riittävästi välittääkseni todella siitä mitä heille tapahtuu. Tuli sellainen olo, että kirja voisi toimia tv:ssä minisarjana, jos roolitus olisi onnistunut, mutta tällaisena en jaksanut innostua. Luin kuitenkin kirjan loppuun.

Osasyy nihkeilyyn oli kyllä varmaan myös lukuformaatissa. Kännykällä yli tuhannen sivun selailu alkoi käydä turhauttavaksi, vaikka kun homman otti asiakseen niin kyllähän ne sivut sitten vähenivät. Tuntui vain loppuvaiheessa turhauttavalta, kun juonta ei selvästikään ollut enää paljoa jäljellä mutta luettavia "sivuja" vielä kolmisensataa.

Hyvä aviomies on siis ihan letkeä chick litin ja jännitysromaanin sekoitus, mutta joka ei tällä kertaa natsannut meikäläiselle. Hieman positiivisempia mielipiteitä kannattaa kuitenkin käydä lukemassa vaikkapa Kirsiltä (joka kertoo henkilöhahmoista enemmän), Suketukselta (joka pitää tätä oikein soveliaana viihdeluettavana) ja Booksylta (joka koukuttui tarinaan). Elisa Kirjassa teoksesta on myös annettu hyvin innostuneita arvioita.

Viides kirja Rikoksen jäljillä -haasteeseen eli kolmas johtolanka: varastettu polkupyörä ansaittu. Harmillisesti hidastelin haasteen kanssa ja syyllinen jäi selvittämättä, mutta hauskaa oli eli kiitos Oksan hyllyltä -blogiin! Haasteeseen luetut kirjat löytyvät täältä.

Liane Moriarty: Hyvä aviomies (The Husband's Secret, 2013)
WSOY, 2014. / Elisa Kirja, 2014. 357 s.
Suomentanut: Helene Bützow
Kansi: ?

2 kommenttia:

  1. Tästä on kirjoittetukin paljon ja on pidetty ja sitten on näitä varoivaisemmin suhtautuvia, kuten sinä. En ole ihan varma, olisiko tämä minun kirjani. Voi olla turhan kepeä, mutta toisaalta aina joskus tarvitaan hieman helpompiakin kirjoja. Saa nyt nähdä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helppoja kirjoja kyllä tarvitaan myös, Katja, siinä olen ihan samaa mieltä. Jos kaikkien kanssa saisi aivonsa ja tunteensa solmuun, niin aika rankkaa olisi lukeminen. :) Mutta kannattaa tätä kokeilla, aika nopeasti varmaan huomaa onko tämä sellainen itselle natsaava vai ei.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...