maanantai 8. syyskuuta 2014

Lukemalla lukutaitoa eli #lukuhaaste


Loisteliasta kansainvälistä lukutaidon päivää lukijat, sitä nimittäin vietetään tänään 8.9.!

Myös viime vuonna kirjabloggaajat tempaisivat yhdessä Suomen pakolaisavun kanssa ja keräsivät rahaa, jotta arvokasta lukutaitoa saataisiin levitettyä myös Afrikan maihin. Keräys onnistuikin mallikkaasti ja tavoite saavutettiin alta aikayksikön.

Tänä vuonna Suomen pakolaisavun tavoitteena on saada suomalaiset lukemaan ja samalla lahjoittamaan 20 000 aapista lukutaitotyöhön. Luku on suuri, mutta sen saavuttaminen ei ole suinkaan mahdotonta.

Osallistuminen on helppoa. Syyskuun aikana on tarkoitus lukea mikä tahansa teksti, siis kirja tai lehtiartikkeli tai sarjakuva, mikä vain. Jokaista lukemaasi tekstiä kohden voit lahjoittaa euron Suomen pakolaisavulle lähettämällä tekstiviestin 1E LUKUHAASTE numeroon 16588.

Jos tekstarimeininki ei innosta, voit laskeskella lukemiasi syyskuun loppuun asti ja lahjoittaa summen könttänä Suomen pakolaisavun tilille FI71 8000 1300 2236 67 käyttäen nk. kirjabloggaajaviitettä 62405 08625.

Lisäksi hommaan voi osallistua myös sosiaalisessa mediassa käyttämällä merkintää #lukuhaaste. Anna lukutaidolle kasvot ja haasta myös kaverit mukaan!

Minulle on kertynyt syyskuulle kolme luettua tekstiä, kun on ehtinyt lukea Elina Rouhiaisen Kesyttömän, Hannu Rajaniemen The Causal Angelin ja kiinnostavan, Talvivaarasta kertovan Long Play-artikkelin Nopeammin, syvemmälle, tuhoisammin (Juha Kauppinen). Toivottavasti syyskuulle mahtuu vielä monta muutakin tekstiä!

Haasteen tuloksena tuli luettua 15 erilaista tekstiä, siis kirjaa tai artikkelia, joten kassaan kilahti minun puolestani 15 euroa.

2 kommenttia:

  1. Minäkin luin muuten juuri tuon Nopeammin, syvemmälle, tuhoisammin... kylmäävää kamaa :-(

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...