sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Ryhmiksen Liisa toiseen otteeseen ja Suomenlinna-kuulumisia


Vietimme eilen lauantaina omaa perinteistä Suomenlinna-päiväämme, johon kuuluu jos jonkinlaista puuhaa. Homma tosin alkoi tänä vuonna poikkeuksellisesti vaateostoksilla, kun toisen housut hajosivat mystisesti juuri kotoa lähtiessä ja toinenkin kaipasi vähän erilaista vaatetusta päivän kuumuuteen.

Lopulta pääsimme kuitenkin Kauppatorille, jossa myöhäinen aamiainen nautittiin perinteisesti Toripoikien kojulla. Lihistä ja possumunkkia naamariin, kahvi oli ehkä turhan lämmin valinta mutta menihän sekin. Suomenlinna-eväiksi hankimme vielä lähimmästä kojusta herneet (samasta kojusta hankittu viimeiset neljä vuotta) ja kotileipomon kaalipiirakkaa ja rahkapullia.

Aika moni muukin oli päättänyt lähteä kesäisenä päivänä Suomenlinnaan, mutta se ei haitannut. Meillä oli joka tapauksessa perinteiden mukaisesti suuntana taas Ryhmäteatterin päiväesitys. (alkuperäisen ja pidemmän pöpinätekstin siitä voi lukea täältä) Sitä ennen ehti kuitenkin syödä jäätelöä (Polka-jäätelö, en tiennyt että sitä saa enää!) ja hakea yhden geokätkön.


Liisan päiväesitys oli loppuunmyyty eikä ihme kun sää oli tällainen. Hyvät paikat ehdittiin kuitenkin napata. Huomasin tässä toista kertaa katsoessa, että esitys tuntui hieman napakoituneen. Visuaalisesti koko homma oli aivan yhtä näyttävä kuin aiemminkin. Lisäksi kun nyt luki molemmat kirjat pohjalle, osasi aivan eri tavalla arvostaa esitykseen tehtyä sovitusta. Tässä teatteriversiossa kuitenkin tapahtuu jotain muutakin kuin "vain" hahmojen tapaamista ja unimaailman pointti on jotenkin selkeämpi.

Kehtasi siis katsoa toisenkin kerran. Ensimmäistä kertaa tosin myös linnoituksessa oli kuuma, joten toppavaatteita ei enää taida tarvita edes iltaesityksissä. Ylimääräinen hatunnosto siis myös näyttelijöille, joilla varmasti oli vielä helteisemmät olot lavavalojen loisteessa.

Esityksen jälkeen painelimme vielä Kustaanmiekalle ja nappailimme matkan varrelta useamman kätkön. Eväätkin tuli syötyä. Lopulta suuntasimme takaisin kohti mannerta ja ravintola Fishmarketia, jossa kävimme tuhlaamassa lahjaksi saadun ravintolalahjakortin. Ei hassumpi mesta ja oikein kiva palvelu, peukkua siis myös sinne.

Nyt suunnitelmissa on uusi Suomenlinna-reissu syksymmälle. (jotta saisimme muun muassa rauhassa hakea ne pari puuttuvaa kätköä) Tämä suosikkipaikkani Helsingissä on joka tapauksessa visiitin arvoinen mihin vuodenaikaan tahansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...