keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Pirkko Saisio: Punainen erokirja


Olen yrittänyt miettiä huhtikuusta asti mitä kirjoittaisin Pirkko Saision Punaisesta erokirjasta. Lähimmät ajatukseni mukailevat tätä jokin aika sitten internetissä näkemääni tekstisikermää:


Lähinnä tekisi siis mieli vain sanoa fhipewhfuowhouawegfiywlfgyif lukekaa tämä kirja, se on hieno.

Sanottakoon sen lisäksi, että Saisio kirjoittaa hurjan hienosti rakkaudesta ja rakastumisesta ja kaikesta siitä tahmasta ja vaikeasta ja ihanasta mitä siihen liittyy. Samaistuttavaa on paljon, vaikka ei olisi elänyt 70-luvun poliittisessa kiihkossa tai pyörinyt intensiivisesti teatteripiireissä.

Tämä on myös niitä harvoja lukemiani Finlandia-voittajia, joka on saanut minut todella pyörryksiin. Upea. Ja sopii siis myös Pride-viikon teemoihin, mikä on sekin hieno homma.

Pirkko Saisio: Punainen erokirja 
WSOY, 2003. 297 s.

6 kommenttia:

 1. Punainen erokirja on minunkin Finlandia-suosikkejani. Hieno omakohtainen kirja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno ja monia muita positiivissävytteisiä adjektiiveja, ilo kuulla että vaikuttanut muihinkin.

   Poista
 2. Ihan mahtava postaus. Tämä on roikkunut minun lukulistallani k a u a n, ehkä saisin viimein tästä inspiraatiota siihen tarttua. :)

  VastaaPoista
 3. On se hieno! Olet ihan oikeassa. Muistaakseni Punainen erokirja on osa kirjasarjaa (en ole ihan varma, en muista enää): Pienin yhteinen jaettava ja Vastavalo ovat myös upeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa sarjaa on, tosiaan, mutta toimii myös itsenäisenä kun en ole itse niitä muita lukenut. Pitää lukea nuo muutkin jossain välissä!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Sanavahvistus otettu käyttöön roskapostin vuoksi, pahoittelen asiaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...